På tur: Lyseng Svømmebad og AQUA DAYS

Så startede, for nogen, en dejlig lang påskeferie, som også betyder tid til påsketraditioner (se her), bagværk (se ex. her) og vigtigst: familien.

Halvdelen af FantasiFabrikken startede på job igen her tidligt i morges efter et helt år på barsel. Så weekenden skulle nydes extra meget med familien.

Vi valgte at glæde børnene med en tur i svømmehallen lørdag eftermiddag. Begge børn EEELSKER at komme i svømmehallen. F. har lige fundet ud af, at hun selv kan svømme når hun har vinger og bælte på. Så den får ikke for lidt med hundesvømningen.
V. Plasker bare løs og hviner af glæde.

Lyseng svømmebad

Valget faldt på Lyseng svømmebad , som ligger i Højbjerg (ved Aarhus). Køreturen er, for os, kort OG de har familieomklædning, hvilket vi er mega fan af.
Jeg har gået til babysvømning derude så kender godt lidt til stedet. Vi har dog aldrig været derude i den offentlige åbningstid.

Der er en stor gratis parkeringsplads lige ved døren, hvilket jo ikke er en selvfølge i Aarhus.
Billetpriserne er rimelige OG børn under 4 år har tilmed gratis adgang. -Dejligt for os med små børn.

Omklædning

Omklædningsfaciliteterne er rigtig fine og familievenlige.
Vi benyttede os af familieomklædningen (/handicapomklædning), som vi er store fans af. Med to små, lettere ustyrlige børn, som begge behøver hjælp og støtte til omklædningen er det dejligt at være to om opgaven.
I familieomklædningen er der “puslebord”, toilet, badekar, skum-puslepuder og to brusere. Man skal så tage sine tasker med ind i svømmehallen, hvor der er opbevaringsskabe.

Der er selvfølgelige også almindelige herre- og dameomklædningsrum, hvis man er mere til det. De er også rigtig familievenlige med kravlegårde, varmelamper over pusleborderne, badekar og skum-puslepuder.

Obs! Husk en 10’er eller hængelås til skabene

Svømmebadet

Selve svømmehallen er rigtig fin og har nærmest alt. Der er et opvarmet (33 grader) familiebassin med tre rutsjebaner. Rutsjebanerne er perfekte for de mindre børn og måske lidt for små for de større børn. Vanddybden er 90 cm. så de små kan ikke bunde. -Måske det eneste minus, at der ikke er et decideret babybassin til de aller mindste. Men vi savnede det nu faktisk ikke.

For de større børn og de voksne er der så til gengæld et dybt springbassin med 1, 3 og 5 meters vipper. -For dem der er til sådan noget.
Derudover er der et svømmebassin med mulighed for banesvømning og leg.

Madpakkerum:

Udenfor omklædningsrummene er der et fint madpakkerum med thekøkken. Der er et køleskab, hvor man kan opbevare sin madpakke mens man svømmer. Der er højstole, microovn og dejlig med plads.

Mangler du ideer til madpakken så se her eller her, hvor opskrifterne på pizzaboller og pølsehorn er at finde.

Vi er positivt overraskede. Det er ikke sidste gang vi tager derud. Det er et fint sted af passende størrelse, som passer perfekt til vores familie. Køreturen er kort og faciliteterne er super fine.

F. Og V. havde en fest. F. Kunne selv kravle op på kanten og op i rutsj
ebanerne så der blev rutsjet til den store guldmedalje. V. Hvinede bare af glæde og prøvede at dykke, hvilket gik helt fint men nok ikke lige hans favorit disciplin.

Aquadays:

Vi fik stukket en flyer i hånden, ved indgangen, omkring AQUA DAYS. AQUA DAYS løber af stablen her i påskedagene (12.-16. april). Svømmebadet omdannes til et sandt bade paradis.

Børnebassinet omdannes til et tropisk paradis med krokodiller, hajer, farvestrålende fisk og en strandbar. I springbassinet kan du bestige et isbjerg og svømme med spækhuggere. Svømmebassinet laves om til en kæmpe aktivitetsbane alla et jungleland, hvor du kan svinge dig i lianerne blandt papegøjer og sommerfugle.

Derudover vil der udenfor være et saunatelt med saunagus.

Lyder det ikke bare vildt fedt? Hvis vi finder tid til det er vi ihvertfald at finde derude.

Læs mere om arrangementet og åbningstiderne her.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.