Pip Gok påsketraditioner…..

Påsken er en hyggelig tid på året, hvor man rigtig kan mærke foråret kommer og der er mange hyggelige traditioner. Her på FantasiFabrikken prøver vi at videregive de hyggelige påsketraditioner til vores børn.

Påskeharen

Rigtig mange kender til påskenharen, som kommer med chokoladeæg. Børnene elsker at gå på opdagelse efter chokoladeæggene og de er altså kreative med, hvor der skal kigges henne. Denne påsketradition kan både laves inde og ude alt efter hvad vejret tillader. Og så er det en hyggelig aktivitet for alle alders grupper.

Og så kan der bruges rigtig lang tid på at tælle, hvor mange æg der er, dele dem op i farver og dele dem ud mellem folk.

Gækkebreve

Dagene op til påske kan der sendes gækkebreve ud. Bliv inspireret her. Børnene syntes det er spændene sådan at have små uskyldige hemmeligheder. Alma fortæller glad og gerne alle på sin vej, at hun altså har hemmeligheder og det er sødt at se, hvor svært det er for hende ikke at fortælle det når folk spørger, hvad det så er.

Påskepynt

Der er ikke noget mere hyggeligt at lave klippe klistre med sine børn. Bare der er sakse, lim og nogle fine klistermærker eller pailletter så er børnene klar. Så er det ellers bare at sortere lidt i kartonfarverne og klistermærkerne så det har lidt påske over sig. Vi har lavet et par forslag til påskepynt her ellers vil de næste par dage også stå i påskens tegn.

Påskefrokost

Når man nu har pyntet op til påske er det oplagt at inviterer familie og venner til en traditionel påskefrokost. Her kan der påsketraditionen tro serveres æg i forskellige afskygninger. Vi har i vores familie ikke haft den store tradition for traditionelle påskefrokoster. Dog gør påskefridagene det for det meste muligt at mødes med familie og venner, så på den måde bliver der ofte noget påske komsammen. 

Vi har dog været i gang med at lave nogle kære kaninboller som passer perfekt til påskens kaffebord 

Fun facts:

Grunden til, at mange af påsketraditionerne indeholder æg stammer formentlig fra, at man under den katolske faste ikke måtte spise æg. Så efter fasten var der sparet så mange æg sammen, at der både var til at spise og lege med.

1 kommentar til “Pip Gok påsketraditioner…..”

  1. Pingback: På tur: Lyseng Svømmebad og AQUA DAYS - FantasiFabrikken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen