Alverdens påskeæg

Som de fleste nok har opdaget har påsken invaderet FantasiFabrikken og vi er gået amok i påskeæg. Det med at puste æg er ikke lige sagen med en vildbasse på 2 år. Så det må vi have til gode til en dag, hvor jeg har 4 årige A. på tomandshånd. Vi er derimod gået i krig med vat-æg og flamingo-æg (er det samme som styropor). De fåes her og her. Her kan alle være med på hver sit niveau.

Farverige æg for de små:

W. startede med at tegne på et vat-æg. Det passer lige til en utålmodig 2 årig og kræver ikke så meget. Vat-æggene er ideelle til dette formål. Så er det ellers bare at give fri leg med tusser. Når barnet er færdig, er det bare at trække en snor igennem. Måske med et par fine perler på.

Guldægget:

Hvem drømmer ikke om et guldæg? Er man mere til sølv eller en hel tredje farve, er det jo bare at skifte farven på tegnestifterne ud.

Start med at find bunden/toppen af flamingo-ægget og så sæt en tegnestift der. Så bliver du ellers bare ved til hele ægget er fyldt.

Vil man have det op at hænge skal der bindes en snor rundt om en tegnestift. Men det er også smukt bare at have til at ligge og pynte.

Glamourøse æg:

Når man er 4 år og en rigtig pige-pige så er glimmer det bedste i verden. Så et glimmer æg skulle der selvfølgelig også laves.

Start med at sætte ægget på et grillspyd og smør det så ind i decoupage lak (alternativt: almindelig lim). Så skal glimmeret ellers bare drysses og rulles på indtil hele ægget er dækket. Sæt så ægget til at tørre på grillspyddet ex i en potteplante. Pinden kan trækkes ud når ægget er tørt, hvis ikke man ønsker den.

Fjer-lette æg:

Det næste æg er også nemmest at lave på en pind, da det også skal stå og tørre.

Igen smørres flamingoægget ind i decoupage lak og så sættes der fjer på. Da dette var A.’s projekt blev de mest farvestrålende fjer selvfølgelig nøje udvalgt. Er man til et mere naturligt afdæmpet look, kan man i stedet bruge natur fjer. Det er en god ide at klippe den nederste hårde “stilk” fjerne da fjerene så ligger sig pænere ind til ægget. Når fjerene sidder fast smøres der endnu et lag decoupage lak på ægget.

Så er der bare tilbage at finde en fin gren æggene kan hænge på eller en smuk skål de kan ligge i.

Det har virkelig været et hit hos både børn og voksne at kreere disse æg. Og hvor var det dejligt at være fri for rå æggesmag i munden og smadrede æg.

Fun facts

… Vidste du godt, hvorfor vi maler og pynter æg? Det stammer fra den gang det var en tradition at medbringe en kurv med pyntede æg i kirken påskesøndag så præsten kunne velsigne dem. Der gik konkurrence i at lave de flotteste æg.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.