I denne skønne påske tid er det da oplagt at bage disse skønne kanin-boller.
Man kan bruge ens favorit bolle-opskrift eller man kan bruge nedenstående opskrift.
Der er til ca. 10 boller i opskriften.
Ingredienser
50 g gær
2 dl mælk
3 tsk. sukker
½ tsk. salt
1/4 dl olie
4 spsk. vand
500 g hvedemel
1 æg til pensling
Rosiner eller glasur til øjne
Fremgangsmåde
Gæret opløses i det lunkne vand. Tilsæt halvdelen af melet og resten af ingredienserne. Fortsæt med at ælte og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, indtil dejen slipper. Det er nemmest med en røremaskine. Men kan selvfølgelig også sagtens laves i hånden
Del dejen i 10 stykker eller i ønsket størrelse og form dem til ovale boller. Fordel dem på bagepladen.
Tag så en saks og lav et skråt klip ind i dejen, så du laver to lange kaninører. Det kan være en fordel at dyppe saksen i vand i mellem hver klip for at undgå, at den klistre sammen med dejen.
Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 10 min.
Pensel dem med æg og bag dem i ovnen i 12 min. ved 225 grader.
OBS! Hvis man ønsker rosin-øjne sættes de på inden de kommes i ovnen. Alternativt males de på med mørk glasur når bollerne er kølet af.
Vupti så er der de sødeste kaninboller. Børnene vil elske dem i madpakken eller som en nem eftermiddagssnack.
Velbekomme og hyg jer.
Det ser bare super godt ud, det vil min datter og jeg da prøve i påsken:-)
Det faldt også i god jord ved vores børn 😊 Håber du deler nogle billeder så vi kan se jeres fine resultat.