SOMMER FORUDE: KOLDSKÅL MED HAVRE-CRUNCH

Ih hvor vi altså længtes efter sommer og lunt vejr. Hvad er mere sommer end koldskål med nyplukkede danske jordbær?

I går aftes blev der, efter F’s ønske, serveret koldskål til dessert. Friske jordbær kunne jeg godt nok ikke skaffe, men lavede noget næsten lige så lækkert: Havre Crunch. En gammel klassiker.

Jeg plejer at lave halv portion af koldskålen, så er der måske lige en rest til natmaden, desserten eller morgenmaden. Og så laver vi bare en portion mere når det er spist. Er nemlig lidt sart med de rå æg. Alternativt kan man bruge pasteuriserede æggeblommer.

Det skal du bruge:
Koldskål:
4 æggeblommer
2 spsk sukker
2 spsk vanillesukker eller korn fra en vaniljestang
1 L tykmælk
1 L kærnemælk

Evt. Lidt citronsaft

Havre-crunch:
50 G margarine
50 G sukker
3 dl havregryn

Evt hakkede nødder

Fremgangsmåde:
Koldskål:
-Pisk æg og sukker lyst og luftigt
-Pisk vanillesukkeren i
-Pisk tykmælken i lidt af gangen
-Slut af med at piske kærnemælken i

-smag evt. til med citronsaft.

Havre-crunch:
-Start med at smelte smøret
-Kom sukkeret i og lad det varme med
-Kom havregrynene oveni og rør jævnligt.
-Det er færdigt når det er gyldenbrunt.

-Skal det være luksus så hak nogle nødder og rist med.

Laver det egentlig bare på slum så prøv dig lidt frem

Velbekomme og nyd sommerfornemmelsen

Skriv et svar