NEM FROKOST TIL VENINDERNE: TÆRTE

Får du besøg af veninderne, mangler du en ret til ugens madplan eller har du bare nogle rester i køleskabet, der skal bruges? Så er tærte helt perfekt.

Vi har altid enten en frisk pakke dej eller en “pulver”dej-pakke på lager (man kan selvfølgelig også selv give sig i kast med at lave tærtedejen). Derudover kræver det ikke de vilde ingredienser. Nogle rest grøntsager og evt. lidt kødfyld er nok. Æggemassen kan laves bare af æg og mælk og kan spices op med madlavningsfløde eller hytteost for et mere cremet resultat.

Det brugte vi i vores tærte:

  • Frisk tærtedej
  • 2 æg
  • En lille bøtte hytteost
  • 1-2 dl Mælk
  • Pepperoni
  • Grøntsager: forårsløg, gulerødder, peberfrugt
  • Evt. lidt revet ost til gratinering
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Kom tærtedejen i en passende størrelse tærteform. Hvis du har tiden, så prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i små 10 min. ved 200 grader inden der kommes fyld i. Det giver en mere sprød tærtebund.-Snit grøntsagerne (Lad evt. børnene hjælpe)

-Skær pepperonien i tern

-Giv grøntsager en hurtig omgang på panden i en smule fedtstof (vi brugte kokosolie).

-Imens røres æg, hytteost og kryderier sammen.

-Put fyldet over den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over.

-Bages ved 200 grader. Efter 15 min. kan der drysses lidt revet ost over tærten. Tærten er færdig når den er gylden. Det tager ca. 25 min. i alt.

Servér gerne med lidt grønt

Hvad indeholder din yndlingstærte?

Velbekomme

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.