FASTELAVNSBOLLER DELUXE

Kommer der uventede gæster eller har du bare lyst til en fastelavnsbolle søndag eftermiddag uden at det skal tage hele dagen? Så er denne opskrift lige noget for dig – det tager ingen tid at lave, smager som en drøm og ser drøn godt ud!

Ingredienser

-Butterdej, enten fra frys eller køl

-Æg til pensling

-Fløde

-Vanillesukker

-Blåbær eller hvad bær du lige har

Fremgangsmåde

Vi har brugt frossen butterdej som allerede var delt i mindre stykker, ellers skal du dele din ferske butterdej i det antal fastelavnsboller du ønsker.

Rul dej endnu mere flad med en kagerulle og fold dem mange gange, lag på lag. Det er okay at de er lidt mindre end man ønsker bollen, da de hæver en del.

Pensel med æg og bag dem ved 200 grader ved ca. 20 min. Det afhænger af størrelse på bollerne.

Når de er hævet godt op og gylden-brune er de færdige. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Imens piskes flødeskummet. Vend lidt vanillesukker i flødeskummet.

Skær bollerne over.

Kom rigeligt flødeskum i bollen sammen med lidt bær. Drys lidt formelis på toppen (alternativt glasur) og wupti er der en skøn kage til fastelavnsgæsterne.

Har man ikke lige friske bær i køleskabet, så kan en klat syltetøj også sagtens bruges. Er du vild med chokolade så prøv tilføje en skefuld Nutella i bollen.

Hvis du mere er til en traditionel vanillecreme så se opskriften her.

Har du prøvet den lækre fastelavnsboller med karamelcreme? Ellers findes opskriften her.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar