Udklædning: Sørøverskib

I dag har vi fået hjælp til børnenes udkædning af Lone, en skøn veninde af FantasiFabrikken. Der er ingen grænser for hendes kreative ideer og med hjælp fra hendes mand kan det meste lade sig gøre.

Denne gang har de kreeret det fedeste sørøverskibs-kostume. Så har du en lille sørøver derhjemme, som mangler sit sørøverskib, så kommer her en DIY:

Materialer:

-Papkasse (vi havde en gammel flyttekasse)

-Masser af tape

-Hobbykniv

-Maling: brun, gul, blå, hvid

-2 Paprør – fx fra en køkkenrulle,

-Et snørebånd, tykt snor eller elastik

– Et par seler eller bred elastik kan også bruges

Fremgangsmåde

Det er vigtig at have for øje i denne DIY at størrelsen på skibet kommer an på størrelsen af ens papkasse og størrelsen af ens barn.

Papkassen skæres over i 2 dele med hobbykniven, så man for et stort stykke. Gem den del som ikke skal bruges til selve skibet, da den skal bruges senere til tilbehør, Man skal skære følgende model ud:

OBS på at skære hullet i midten så lille som muligt, det gør ikke noget barnet kun lige kan komme igennem

Så foldes der efter foldelinjerne, der skal bruges rigelig med pakketape til at tape den sammen. Af rest pappet skæres der følgende model ud, som skal passe i størrelsen til det der er som er fremhævet i den røde cirkel:

Modellen skal se ud på følgende måde og være ca. 10 cm høj, trekanterne der vender nedad kalder vi tapstykker.

Der skal skærres huller til tapstykkerne på nedenstående  måde. Husk de skal tapes rigtig godt fast når de er sat på plads.

På samme måde skæres forstavnen og sættes på med en tap ind i kassen, den skal sidde i spidsen af skibet. Forstavnen kan
skæres i alle mulige former. Her er det gjort på følgende måde:

Vi brugte pakketape til at forstærke skibet de steder, hvor skibet havde behov for det.

Herefter malede vi kassen – børn kan sagtens være med. Vi satte kassen ovenpå et tørrestativ med en dug underneden og så malerforklæde på.

Til ror tegnede vi på et stykke af restpappet og skar det ud, derefter satte vi det fast på et stykke rundt paprør med en skrue, så roret kunne dreje rundt.

Til sejlet brugte vi også et stykke paprør og puttede et almindeligt stykke a4 papir nedover i mangel af noget i tykkere kvalitet.

Begge paprør blev monteret ved at skære et rundt hul i skibet. Hullet laves lidt mindre end selve paprøret og så presses det ned i hullet. Ved behov tapes det også fast.

Vi tegnede og skar et anker ud af restpappet og satte et snørebånd igennem et hul øverst på ankeret og igennem siden på skibet og derefter op igennem toppen af skibet og snurret rundt omkring roret, derved kunne ankeret trækkes ud og ind efter behov.

Vi brugte et par seler, som vi monterede på skibet. Og lavede et skattekort, vi printede det ud fra nettet og brændte det lidt af i siderne og krøllede det godt og grundigt og puttede det under den snor, som ankeret sad på.

Så er det ellers bare at montere sørøverskibet på den lille sørøver.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.