Verdens bedste fastelavnsboller med creme

FantasiFabrikken bringer nu opskriften på verdens måske bedste fastelavnsboller, hvis man er til sådan nogen.
Fastelavnsboller findes i flere forskellige varianter. Eksempelvis dem med flødeskum, dem med en klat syltetøj i midten og de gode gammeldags med creme.
Man kan købe sig til lækre fastelavnsboller, men de lune hjemmebagte er nu bedst.

Denne opskrift har vi fået lokket ud af Anette, en god ven af FantasiFabrikken. Inderst inde er hun en rigtig god gammeldags husmor med styr på alle husmoderrådene, de klassiske retter OG kager. Altid en fryd at blive budt på eftermiddagskaffe hos hende.

Ingredienser 

32 små eller 20 store

Dejen:

-50 G. gær

-2 dl. mælk

-500 G. mel

-350 G. smør (alternativt margarine)

-1 tsk. sukker

-1 tsk. salt

 

Creme:

-1 æg

-1 spsk sukker

-2 dl mælk

-1,5 spsk hvedemel

-kornene fra en halv vanillestang (eller 2 tsk vanillesukker)

-Vi havde også lidt marcipan og mørk chokolade som vi rev og puttede i. Men det kan sagtens undlades.

Husk flormelis/vand og masser af krymmel til pynt.

Fremgangsmåde:

Creme:

Pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde og bring cremen i kog og rør kraftigt et par minutter.

Tag det af blusset og lad det køle lidt af, så det ikke er brænd varm når det kommes i bollerne.

Dej:

Lun mælken og opløs gæren heri.

Kom hvedemel, sukker og salt i lidt af gangen og ælt rigtig godt.

Kom smørret i, i små stykker og ælt rigtig godt til dejen er glat og slipper skålen.

Dejen rulles ud med det samme og skæres i firkanter (10x12cm)

 

Så skal der fyld i.

Det er vigtig, at der ikke kommes for store mængder fyld i da det ellers render ud.

Når bollerne skal lukkes er det meget vigtig, at de lukkes helt sammen. Ellers risikerer man, at alt fyldet flyder ud. Man kan folde dem på følgende måde. Slut af med at rulle dem lige så forsigtigt så de bliver runde.

Lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i 20 min.

Nu skal de bare i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.

Når de kommer ud af ovnen skal de køle lidt af inden man pynter dem med glasur og krymmel.

Nu er der kun tilbage at nyde de lækre fastelavnsboller.

Følg med på bloggen, da der snart vil komme vores bud på de fastelavnsboller med flødeskum og syltetøj.

Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit?

Mangler du en ide til dagens frokost så prøv en skinkestang. Se opskrift her.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.