NEM FROKOST TIL VENINDERNE: SKINKESTANG

Mangler du en ide til en nem frokost til veninderne så læs bare med her. Vi har lavet denne ret et utal af gange da den er virkelig nem og rigtig lækker. Men hvornår er butterdej ikke lækker. Den kan selvfølgelig laves med andet fyld end det vi har brugt. Men vi kommer altid tilbage til dette fyld.

Det gode ved denne ret er, at du kan have alle ingredienserne på lager. Alle ingredienserne er langtidsholdbare eller kan være på frost.

Ingredienser:
1 pakke Butterdej (enten frost eller frisk)
Skinkestrimler
Champignon på glas
Pikant ost
Æg til pensling

 

Hvis du vælger at bruge friske champignon (eller andre friske grøntsager som fyld) så rist dem lige af på panden så de drænes. Ellers frigiver der meget væske under bagningen og butterdejen bliver blød.

Fremgangsmåde (se billeder nedenfor):

-Vi brugte frost butterdej. Tag butterdejen ud af fryseren og fordel dem ud på bordet og lad dem tø op. Det tager kun 5 min.

-Smør lidt vand på butterdejspladerne der hvor de overlapper hinanden. Rul dem lidt ud så pladerne samles.

-Smør osten på midten af butterdejspladen og fordel fyldet oven på.

-Skær strimler i dejen på hver side af fyldet så det kan “flettes”.

-Flet dejen hen over fyldet og knib enderne sammen så de lukkes helt.

-Hvis skinkestangen er blevet for lang så drej enden lidt så den kan være der.

-Pensel til slut med æg for et gyldent resultat (kan undlades)

Bages ved 200 grader i ca. 30 min.

Serveres med nogle grøntsagsstænger eller en hurtig salat.

Velbekomme og hyg jer!

Har du en ide til en hurtig nem ret?